Deze kussens zijn geïnspireerd op Mola: deze techniek stamt af van de Cuna indianen uit Zuid-Amerika. Het woord Mola betekent eigenlijk bloeze. De bloezes bestaan uit een dubbele laag stof, waarin de bovenlaag ritmische knipjes gegeven worden. De knipjes worden omgevouwen zodat er openingen ontstaan waardoor de onderlaag zichtbaar wordt.

Je werkt laag voor laag naar de onderste lap stof toe. Het geheel wordt met borduursteken vastgemaakt, hierbij gaat het om de verscheidenheid van borduursteken en borduurgaren.

Eerst worden de lappen stof in een bepaalde vorm geknipt en dan worden de lappen op elkaar gelegd, meestal zijn het 3 tot 4 lagen. Het geheel wordt nu op de ondergrond geregen en met borduursteken op de ondergrond geborduurd.
 
De bovenste lap wordt nu uitgeknipt zodat de lap eronder te zien is. De randen van de bovenste lap worden omgezoomd of met borduursteken vastgemaakt. Zo werk je door de lagen heen tot je bij de laatste lap stof bent aangekomen, hierdoor krijg je een bepaald effect.

Ik heb een simpele variant bedacht voor mijn kussens, ik gebruik twee lagen stof en ik maak gebruik van de naaimachine om te borduren.